Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55231 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
100 g | Dýně |
40 g | Mandle mleté |
100 g | Šlehačka ve spreji |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 163,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Šlehačka ve spreji, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Plátek želatiny vložíme do malého množství vody, necháme nabobtnat. Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr, provaříme, aby se cukr rozpustil, odstavíme. Přidáme vymačkanou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přimícháme kostičky dýňové dužiny, směs nalijeme do malých formiček a necháme vychladnout. |
2 | Bábovičky vyklopíme, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a posypeme mletými mandlemi. |
Poznámka
Servírujeme studené.