Jablka vařená ve slivovici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka vařená ve slivovici
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55232 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
40 plátek | Mandle plátky |
80 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Šlehačka ve spreji |
60 ml | Slivovice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Šlehačka ve spreji, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka vařená ve slivovici postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout. |
2 | Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.