Kambala s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55234 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
800 g | Kambala |
60 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
40 g | Vanilkový lusk |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 133,5mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kambala, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 16% (pochoutková), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Vanilkové lusky rozřízneme, vybereme semínka, smícháme je s měkkým máslem, lusky zatím dáme stranou. Filety kambaly osolíme, opepříme, potřeme vanilkovým máslem, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. |
2 | Do rendlíku nalijeme obě smetany, přidáme vanilkové lusky, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a povaříme do husta. Nakonec lusky vyndáme. |
3 | Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovým krémem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.