Hruškový koláč s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový koláč s čokoládou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55235 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr třtinový |
400 g | Hrušky |
30 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
200 g | Mouka pšeničná celozrnná |
30 g | Nugát světlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 296,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Hrušky, Mandle, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Nugát světlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový koláč s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, vyskládáme do pekáčku. Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, třtinový cukr, drcené mandle, přidáme med, máslo, nugát a promícháme. Tuto směs naneseme na hrušky, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 20 minut. |
2 | Ještě horký koláč posypeme hoblinkami čokolády, naporcujeme a teplý podáváme. |
Poznámka
Servírujeme ještě teplé.