Kachní nudličky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní nudličky s jablky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55237 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Jablka |
300 g | Kachní prsa |
2 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet jablečný |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 290,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín drcený, Ocet jablečný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní nudličky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa nakrájíme na delší nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a z dužiny pomocí malé lžičky vykrojíme kuličky, které ovineme proužky masa, zpevníme párátky. Smícháme sůl, pepř, drcený kmín a maso s jablky posypeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso s jablky, smažíme z obou stran do zlatova. |
2 | Nakonec pokrm zakápneme jablečným octem, podlijeme troškou vína, prohřejeme a odstavíme. Vyskládáme na servírovací talíř, pokapeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.