Jednoduchý recept

Jehněčí maso pečené na estragonu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55239

Ingredience

80 g Cibule
15 g Estragon
500 g Hrášek
800 g Jehněčí plec
150 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
200 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
7% Sacharidy 27 g
36% Tuky 27 g
46% Sodík 928 mg
85% Bílkoviny 48 g

Jehněčí maso pečené na estragonu postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z plece osolíme, opepříme, potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku, ostatní česnek nakrájíme na plátečky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme, lístky estragonu posekáme na jemno. Maso vložíme do pekáče, posypeme estragonem, podlijeme vodou, zakápneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba půl hodiny. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme mrkev, cibuli, česnek, přidáme máslo a krátce orestujeme. Vrátíme do pekáčku maso, vložíme zpět do trouby a dopečeme.

2

Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme hráškem s mrkví a přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept