Jehněčí maso pečené na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso pečené na estragonu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
15 g | Estragon |
500 g | Hrášek |
800 g | Jehněčí plec |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Hrášek, Jehněčí plec, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso pečené na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z plece osolíme, opepříme, potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku, ostatní česnek nakrájíme na plátečky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme, lístky estragonu posekáme na jemno. Maso vložíme do pekáče, posypeme estragonem, podlijeme vodou, zakápneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba půl hodiny. |
2 | Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme mrkev, cibuli, česnek, přidáme máslo a krátce orestujeme. Vrátíme do pekáčku maso, vložíme zpět do trouby a dopečeme. |
3 | Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme hráškem s mrkví a přelijeme vypečenou šťávou. |