Jednoduchý recept

Tresčí filety s citrusovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55242
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule červená
10 g Cukr třtinový
120 g Kumkvát
20 ml Limetková šťáva
40 g Olej olivový extra panenský
25 ml Omáčka sójová
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
60 ml Pomerančová šťáva
400 g Rýže dušená
8 g Sůl
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 375kJ
9% Sacharidy 33 g
4% Tuky 3 g
46% Sodík 926 mg
70% Bílkoviny 39 g

Tresčí filety s citrusovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, pažitku posekáme na jemno. Kumkvaty omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přisypeme cibuli, pažitku třtinový cukr, ochutíme sojovou omáčkou, mletým pepřem, zalijeme limetkovou a pomerančovou šťávou, necháme dvě hodiny uležet. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety (nejdříve kůží dolů), osmažíme z obou stran do zlatova.

2

Filety upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z misky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept