Tresčí filety s citrusovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filety s citrusovou omáčkou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule červená |
10 g | Cukr třtinový |
120 g | Kumkvát |
20 ml | Limetková šťáva |
40 g | Olej olivový extra panenský |
25 ml | Omáčka sójová |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Pomerančová šťáva |
400 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 927,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kumkvát, Limetková šťáva, Pažitka, Pomerančová šťáva, Rýže dušená, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filety s citrusovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, pažitku posekáme na jemno. Kumkvaty omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přisypeme cibuli, pažitku třtinový cukr, ochutíme sojovou omáčkou, mletým pepřem, zalijeme limetkovou a pomerančovou šťávou, necháme dvě hodiny uležet. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety (nejdříve kůží dolů), osmažíme z obou stran do zlatova. |
2 | Filety upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z misky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.