Koláčky s černým rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s černým rybízem
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 37 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55243 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
200 g | Kompot rybízový |
7 g | Lékořice - kořen |
200 g | Listové těsto |
50 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Sýr Brie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pomerančová šťáva, Sýr Brie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot rybízový, Lékořice - kořen, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s černým rybízem postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme kompot z černého rybízu, přilijeme pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a vaříme 20 minut do husta. Přidáme mletou lékořici, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Plát listového těsta rozložíme na stůl, vykrojíme z něj čtyři kolečka, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Koláčky vyjmeme, na každý rovnoměrně naneseme rybízovou směs, navrch položíme tenké plátky sýra a plech vrátíme na dvě minuty do trouby, aby se sýr trochu roztekl. |
2 | Koláčky rozdělíme na talířky a teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.