Rybí filé se zázvorovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se zázvorovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pomerančová šťáva |
400 g | Rýže dušená |
120 g | Šalotka |
8 g | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 229,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva, Rýže dušená, Šalotka, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se zázvorovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem. |
2 | Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.