Špenátová polévka s řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka s řepou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55249 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
45 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Paprika mletá pálivá |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
90 g | Řepa žlutá |
100 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
900 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 207,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Řepa žlutá, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka s řepou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vývarem (může být i z kostky), dobře rozmícháme, povaříme 15 minut. Přidáme listy čerstvého špenátu, očištěnou řepu, vaříme 10 minut, osolíme, opepříme a rozmixujeme. |
2 | Polévku nalijeme do misek, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.