Jednoduchý recept

Tykvový koláč s bílou čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55251

Ingredience

80 g Cukr moučkový
5 g Kardamom
10 g Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko - podmáslí
255 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Olej olivový extra panenský
20 g Olej slunečnicový
5 g Sůl
8 ml Tresť vanilková
20 g Tuk
600 g Tykev
2 ks Vejce slepičí
90 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
12% Sacharidy 44 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 280 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tykvový koláč s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Tykev rozkrojíme napůl, dužinu lehce potřeme olejem, tykev položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ji. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme panenský olej, cukr, podmáslí a vanilkovou esenci. Vymícháme do hladka. Přidáme tykvovou kaši, prášek do pečiva, mouku, sůl, kardamom, strouhanou čokoládu a vypracujeme hladké těsto. Naplníme formu vymazanou tukem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.

2

Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept