Jednoduchý recept

Pudink se sýrem a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55253
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
10 g Máta
400 g Mrkev sterilovaná
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 g Pomerančová kůra
10 g Saturejka
8 g Sůl
150 g Zakysaná smetana
15 g Želatina bílá plátky
300 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 23 g
69% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Pudink se sýrem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny vložíme do studené vody, necháme chvíli bobtnat. Nakládanou mrkev scedíme,a rozmixujeme, nakládané fazolky také scedíme a rozmixujeme zvlášť. Petrželku, pažitku a lístky máty posekáme naj emno a vmícháme do žervé. Saturejku nasekáme a zamícháme do fazolkové kaše, strouhanou pomerančovou kůru mícháme do mrkvové kaše. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, než se rozpustí. Osolíme, opepříme a stejným třetinovým dílem zalijeme fazolkovou směs, mrkvovou směs a ochucené žervé. Každou směs zvlášť promícháme, postupně ji rozlijeme do čtyř pudinkových formiček. Nejprve zelenou směs dáme na chvíli do ledničky, aby povrch ztuhl, přilijeme směs ze žervé, opět necháme v lednici tuhnout, nakonec mrkvovou směs. Všechny čtyři formičky vložíme do lednice ztuhnout úplně.

2

Po ztuhnutí vyklopíme tříbarevné pudinky na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept