Jednoduchý recept

Pečená kachna se skořicovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55254

Ingredience

100 g Cibule
60 ml Citronová šťáva
1000 g Kachna mražená
40 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
15 g Skořice celá
10 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
1% Sacharidy 5 g
91% Tuky 69 g
33% Sodík 656 mg
42% Bílkoviny 24 g

Pečená kachna se skořicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachnu naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáče, přidáme máslo a pečeme zhruba hodinu. Poté ji vyjmeme, do výpeku přidáme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, skořici, zalijeme vodou a dusíme cca 10 minut. Žloutky rozmícháme s 30 ml citronové šťávy, přidáme do pekáče, odstavíme z ohně, podle chui dosolíme, dopepříme a stále mícháme, až bude omáčka krémová.

2

Před podáváním vyjmeme skořicový lusk.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept