Pečená kachna se skořicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna se skořicovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
60 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Kachna mražená |
40 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Skořice celá |
10 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 193,1mg |
Draslík | 66,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Skořice celá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna se skořicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kachnu naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáče, přidáme máslo a pečeme zhruba hodinu. Poté ji vyjmeme, do výpeku přidáme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, skořici, zalijeme vodou a dusíme cca 10 minut. Žloutky rozmícháme s 30 ml citronové šťávy, přidáme do pekáče, odstavíme z ohně, podle chui dosolíme, dopepříme a stále mícháme, až bude omáčka krémová. |
2 | Před podáváním vyjmeme skořicový lusk. |
Poznámka
Servírujeme teplé.