Krevety s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s řeřichou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55259 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Koriandr čerstvý |
320 g | Krevety tygří - loupané |
60 ml | Limetková šťáva |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Loupané krevety omyjeme, odlomíme hlavičky a ocásky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 5 minut vaříme. Krevety poté scedíme, necháme vychladnout, lístky koriandru nasekáme na jemno, řeřichu natrháme na menší kousky. Limetkovou šťávu smícháme s panenským olejem, polovinou polijeme krevety. Na talíře rozdělíme lístky řeřichy, pokapeme druhou polovinou šťávy, na ně upravíme krevety a posypeme koriandrem. |
2 | Před podáváním vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.