Jednoduchý recept

Krevety s řeřichou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55259
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Koriandr čerstvý
320 g Krevety tygří - loupané
60 ml Limetková šťáva
60 ml Olej olivový extra panenský
200 g Řeřicha
5 g Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 17 g
29% Sodík 580 mg
36% Bílkoviny 20 g

Krevety s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Loupané krevety omyjeme, odlomíme hlavičky a ocásky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 5 minut vaříme. Krevety poté scedíme, necháme vychladnout, lístky koriandru nasekáme na jemno, řeřichu natrháme na menší kousky. Limetkovou šťávu smícháme s panenským olejem, polovinou polijeme krevety. Na talíře rozdělíme lístky řeřichy, pokapeme druhou polovinou šťávy, na ně upravíme krevety a posypeme koriandrem.

2

Před podáváním vychladíme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept