Tresčí filety se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filety se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
300 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filety se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky osolíme, opepříme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nadrobno, cukety podélně rozkrojíme a pokrájíme na plátky. Plech potřeme máslem, na něj vyskládáme rybí filety, pokapeme citronovou šťávou a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Během pečení rybu jednou otočíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme rajčata, cukety, plátky oliv, strouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme 20 minut. |
3 | Na talíře upravíme porce ryby a přelijeme zeleninovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.