Bezlepkový piškotový dort s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový piškotový dort s jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55268 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
750 g | Jablka |
400 g | Piškoty bezlepkové |
2 ks | Puding bezlepkový |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 201,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty bezlepkové, Puding bezlepkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový piškotový dort s jablky postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme je na čtvrtky. Dáme je do hrnce, zalijeme je vodou (4 dl), přidáme moučkový cukr a rozvaříme je. Poté je necháme vychladnout. V misce si rozmícháme 2 dl vody s 2 bezlepkovými pudinky. Uvaříme je v rendlíku podle receptu na obalu. (Vaříme je přibližně 2 minuty za stálého míchání.) Puding necháme vychladnout a smícháme ho s rozvařenými jablky. Směs dobře vymícháme, případně vyšleháme. |
2 | Dno a boky malé dortové formy(nebo mísy) vyložíme bezlepkovými piškoty, které zalijeme 1/3 jablečného pudingu, položíme další vrstvu piškotů, zase je přelijeme 2/3 pudingu. Poklademe 3 vrstvu piškotů, zalijeme zbytkem pudingu, povrch uhladíme a dáme do chladničky na 12 hodiny ztuhnout. |
3 | Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Druhý den bezlepkový puding vyklopíme na tác, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |