Recept

Bezlepkový piškotový dort s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55268
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

200 g Cukr moučkový
750 g Jablka
400 g Piškoty bezlepkové
2 ks Puding bezlepkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 749kJ
43% Sacharidy 153 g
37% Tuky 28 g
0% Sodík 9 mg
19% Bílkoviny 10 g

Bezlepkový piškotový dort s jablky postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme je na čtvrtky. Dáme je do hrnce, zalijeme je vodou (4 dl), přidáme moučkový cukr a rozvaříme je. Poté je necháme vychladnout. V misce si rozmícháme 2 dl vody s 2 bezlepkovými pudinky. Uvaříme je v rendlíku podle receptu na obalu. (Vaříme je přibližně 2 minuty za stálého míchání.) Puding necháme vychladnout a smícháme ho s rozvařenými jablky. Směs dobře vymícháme, případně vyšleháme.

2

Dno a boky malé dortové formy(nebo mísy) vyložíme bezlepkovými piškoty, které zalijeme 1/3 jablečného pudingu, položíme další vrstvu piškotů, zase je přelijeme 2/3 pudingu. Poklademe 3 vrstvu piškotů, zalijeme zbytkem pudingu, povrch uhladíme a dáme do chladničky na 12 hodiny ztuhnout.

3

Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Druhý den bezlepkový puding vyklopíme na tác, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept