Filety z tuňáka s olivovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tuňáka s olivovou pastou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olivová pasta černá |
20 g | Sardelová pasta |
80 g | Sýr Parmezán |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 82,6mg |
Draslík | 396,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivová pasta černá, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tuňáka s olivovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Olivovou pastu smícháme s troškou sardelové pasty, potřeme filety z tuňáka ze strany, kde není kůže. Plech potřeme máslem, filety na něj rozložíme, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 10 minut. |
2 | Minutu před koncem pečení filety posypeme strouhaným Parmezánem a necháme roztavit. Upečené filety upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.