Recept

Zapékané brambory s listovým špenátem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55277

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Sůl
Restovaný špenát
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
250 g Špenát listový čerstvý
Na zalití
2 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 743kJ
11% Sacharidy 41 g
68% Tuky 51 g
46% Sodík 930 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapékané brambory s listovým špenátem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm. Brambory v míse promícháme se solí, dobře omytý listový špenát dáme do síta, spaříme vroucí vodou (1,5litru) a pokrájíme na širší nudličky. Oloupaný česnek krájíme na tenké plátky, v hrnci rozehřejeme máslo, na něm krátce orestujeme špenát s česnekem (3 - 4 minuty), ochutíme solí, pepřem.

2

Do pekáče na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně položíme 1/2 špenátu, který pokryjeme 2/3 brambor. Na ně rozložíme zbytek špenátu a poslední vrstvu brambor. Vše zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 - 220°C do zlatova přibližně 45 minut, podáváme horké.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto připravené brambory jsou vhodné pro celiaktiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept