Kachní prsa na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na hříbkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Játra husí |
600 g | Kachní prsa |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Šalotka |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 398,0mg |
Draslík | 850,8mg |
Vláknina | 772,5mg |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Játra husí, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme. |
2 | Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky. |
3 | Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí. |
4 | Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky. |