Recept

Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 73 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 53 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55282

Ingredience

Na drobenku
70 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Mandle
60 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
1 dl Voda pitná
Na těsto
1 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
70 g Marcipánová hmota surová
3 polévková lžíce Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
3 ml Pomerančová šťáva
7 ks Vejce slepičí
Na náplň
100 g Cukr krupice
600 g Reveň (Rebarbora)
1 ks Vanilkový lusk
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
19% Sacharidy 70 g
19% Tuky 14 g
3% Sodík 52 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme mandlovou drobenku: mandle zalijeme horkou vodou, spaříme, oloupeme, pomeleme v mlýnku na ořechy, dáme do misky, přidáme změklé máslo, nakrájené na kousky, mouku, cukr, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme hustou drolivou hmotu.

2

Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3 - 4 cm kousky, které vložíme do vroucí a oslazené vody, přidáme vanilku. Povaříme 5 - 8 minut do měkka, necháme vychladnout.

3

Marcipán vložíme do misky, přidáme jedno vejce, rozšleháme na hladkou hmotu. Následovně přisypeme cukr, tekutý med a měkké máslo, které nakrájíme na kousky. Chvilku šleháme, za stálého míchání přidáváme vejce, vanilkový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a pomerančovou šťávu. Přestaneme šlehat, vařečkou vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.

4

Připravené těsto vložíme do pečicí koláčové formy, kterou vymažeme máslem. Povrch posypeme mandlovou drobenkou, umístíme do předehřáté trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.

5

Upečený koláč necháme ve formě vychladnout, nakrájíme na úhledné porce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept