Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 73 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou
Celkový čas: | 73 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 53 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55282 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na drobenku | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Voda pitná |
Na těsto | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Marcipánová hmota surová |
200 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ml | Pomerančová šťáva |
7 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
100 g | Cukr krupice |
600 g | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 150,9mg |
Draslík | 361,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Voda pitná, Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový koláč s mandlovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme mandlovou drobenku: mandle zalijeme horkou vodou, spaříme, oloupeme, pomeleme v mlýnku na ořechy, dáme do misky, přidáme změklé máslo, nakrájené na kousky, mouku, cukr, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme hustou drolivou hmotu. |
2 | Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3 - 4 cm kousky, které vložíme do vroucí a oslazené vody, přidáme vanilku. Povaříme 5 - 8 minut do měkka, necháme vychladnout. |
3 | Marcipán vložíme do misky, přidáme jedno vejce, rozšleháme na hladkou hmotu. Následovně přisypeme cukr, tekutý med a měkké máslo, které nakrájíme na kousky. Chvilku šleháme, za stálého míchání přidáváme vejce, vanilkový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a pomerančovou šťávu. Přestaneme šlehat, vařečkou vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. |
4 | Připravené těsto vložíme do pečicí koláčové formy, kterou vymažeme máslem. Povrch posypeme mandlovou drobenkou, umístíme do předehřáté trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut. |
5 | Upečený koláč necháme ve formě vychladnout, nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Servírujeme studené.