Filety z lososa s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z lososa s pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55286 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Balsamico ocet |
800 g | Losos - filety |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Pomerančová kůra |
40 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Pórek |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 781,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Losos - filety, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z lososa s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa osolíme, opepříme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, pomerančovou kůru nastrouháme. Pomerančovou šťávu smícháme s panenským olejem, balsamico octem, na stůl rozložíme čtyři pláty alobalu, na které rozdělíme kolečka pórku, přiložíme filety z lososa, posypeme pomerančovou kůrou a zakapeme pomernačovou šťávou s olejem. Každou porci zvlášť zabalíme důkladně do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 15 minut. |
2 | Porce v alobalu položíme nerozbalené na talíře a podáváme. Každý strávník si pokrm rozbalí sám. |
Poznámka
Servírujeme teplé.