Jednoduchý recept

Pórkový dort se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55294
Kategorie: Zelenina

Ingredience

40 g Hořčice Dijonská
250 g Listové těsto
60 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
250 g Pórek
200 g Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 023kJ
10% Sacharidy 34 g
48% Tuky 36 g
49% Sodík 986 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pórkový dort se smetanou postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme, pórek scedíme, necháme vychladnout. Z plátů listového těsta vykrojíme dvě stejně velká kola o velikosti formy na dorty, položíme na plech, vystlaný papírem na pečení, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut do zlatova. Smetanu vyšleháme, přimícháme pikantní hořčici, sůl, pepř podle chuti, posekanou pažitku, důkladně promícháme a přimícháme pórek.

2

Na dno dortové formy položíme jeden plát těsta, na něj naneseme smetanovou směs s pórkem, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Zabalíme do alobalu, dáme na 4 hodiny do lednice vychladit.

3

Vychlazený dort naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept