Recept

Čokoládová bábovka s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55299
Kategorie: Bábovky

Ingredience

Na těsto
120 g Čokoláda na vaření
250 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mandle plátky
150 g Máslo čerstvé
80 ml Mléko polotučné
220 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Ořechy vlašské
250 g Poleva čokoládová
1 kávová lžička Tuk Hera jedlý
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
17% Sacharidy 60 g
38% Tuky 29 g
3% Sodík 68 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čokoládová bábovka s ořechy postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr, žloutky, vyšleháme do pěny. Přimícháme pomleté ořechy, na struhadle nastrouhanou čokoládu. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, za stálého míchání přisypáváme. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, ještě jednou promícháme.

2

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do těsta, to následně vlijeme do olejem vymazané, moukou vysypané bábovkové formy. Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150°C přibližně 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme.

3

Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě, polijeme jí bábovku, necháme mírně polevu ztuhnout a posypeme ještě na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky.

4

V lednici necháme dobře zatuhnou čokoládovou polevu a bábovku krájíme na úhledné porce.

Poznámka

Bábovkovou formu před pečením vymažeme olejem, anebo tukem. Máslo by se mohlo připálit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept