Recept

Rumová bábovka s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55301
Kategorie: Bábovky

Ingredience

100 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
80 g Rozinky bílé
70 ml Rum
30 g Solamyl - bramborový škrob
40 g Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
10% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 58 mg
8% Bílkoviny 4 g

Rumová bábovka s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí teplou vodou opláchneme na sítku rozinky, vložíme je do rumu a necháme namočené celou noc.

2

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Spolu s vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou utřeme na pěnu. Do jiné misky rozklepneme vejce, přidáme med a cukr. V horké vodní lázní šleháme 5 - 7 minut na hustou hmotu, poté odstavíme z vodní lázně, pokračujeme ve šlehání ještě dalších 10 minut. Vmícháme do vyšlehané žloutkové pěny, promícháme. Zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka přimícháme rozinky i s rumem.

3

Bábovkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, vlijeme těsto. Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 150 stupňové teplotě 45 - 50 minut.

4

Upečenou necháme ve formě mírně vychladnout a vyklopíme. Bábovku posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout úplně, krájíme na úhledné porce.

Poznámka

Když nemůžeme vyklopit bábovku z formy, přes formu přehodíme mokrou utěrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept