Smetanová polévka s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s čekankou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55302 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
160 g | Čekanka |
200 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
600 ml | Smetana na vaření |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibule, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, listy čekanky přebereme, povadlé vyhodíme, pomerančovou kůru pokrájíme na nudličky, Nivu rozdrobíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, čekanku, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. Přilijeme pomerančovou šťávu, rozmixujeme, přidáme smetanu, mletý pepř a povaříme dalších 15 minut. |
3 | Polévku nalijeme do talířů, posypeme Nivou, ozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.