Zdravý recept

Zeleninový vývar s estragonem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 55315
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 hrst Estragon
0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Mrkev kořen
1 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
3 ks Šalotka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 635kJ
9% Sacharidy 32 g
116% Tuky 87 g
3% Sodík 53 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zeleninový vývar s estragonem postup přípravy receptu:

1

Cibuli šalotku, mrkev, řapík celeru a kořen fenyklu kuchyňsky očistíme, nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Česnek utřeme. Všechnu připravenou zeleninu vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme 2 litry vody, vsypeme hrst petrželové a hrst estragonové natě nasekané nadrobno, 1 bobkový list. Vývar přivedeme k varu, vývar vaříme asi 45 minut přiklopený pokličkou. Během varu sbíráme z povrchu vývaru pěnu lžící nebo děrovanou naběračkou. Vařený vývar necháme vychladnout, poté ho zcedíme přez cedník, který jsme vyložili ubrouskem. Zeleninu a bylinky, které zachytíme cedníkem, při dalším použití vývaru již nepoužijeme. Jestliže při zpracování vývaru část vývaru zbyde, můžeme ho uchovávat v chladničce v uzavřených nádobách (například v zavařovacích sklenicích) až 3 dny. Tento zeleninový vývar můžeme uchovat v mrazáku (v uzavřených nádobách) až 3 měsíce.

Poznámka

Vývar nesolíme. Solíme až pokrmy, které z vývaru připravujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept