Recept

Olivové pesto s parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 55318

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
150 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
60 g Sýr Parmezán
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
1% Sacharidy 5 g
91% Tuky 69 g
16% Sodík 322 mg
18% Bílkoviny 10 g

Olivové pesto s parmazánem postup přípravy receptu:

1

Petrželku a bazalku posekáme nadrobno. Česnek utřeme, piniové oříšky rozmixujeme, nebo je roztlučeme ve hmoždíři, Parmezán nastrouháme. Rozdrcené suroviny smícháme s olivovým olejem do hladka. Nakonec toto pesto ochutíme bílým pepřem. Hotové pesto servírujeme s teplými, vařenými těstovinami, v případě, že nám troch a pesta zbude, uchováváme ho v lednici v uzavřené nádobě.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept