Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55319

Ingredience

150 g Cukr moučkový
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
130 g Mandle
250 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hrubá
260 g Máslo čerstvé
60 ml Olej slunečnicový
4 ks Vaječný žloutek sušený
1 dl Víno červené
120 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
7% Sacharidy 25 g
27% Tuky 20 g
0% Sodík 5 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chlebíček mandlový postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přisypeme vanilkový cukr, 130 g moučkového cukru a utřeme do pěny. Za stálého míchání po kouscích vešleháme rozměklé máslo, víno a skořicový cukr. Do prosáté mouky s kypřícím práškem vmícháme mleté mandle, nastrouhanou čokoládu. Smícháme dohromady se žloutkovou pěnou, zlehka přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Olejem vymazanou formu na chlebíček vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C pečeme 45 -50 minut.

2

Upečený chlebíček necháme vychladnout ve formě, potom vyklopíme na rošt. Posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na krajíce.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept