Recept

Domácí bezlepková pizza

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55320
Kategorie: Pizza

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr moučkový
250 g Mouka bezlepková
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
Kvásek
1 špetka Cukr krupice
12 g Droždí
1 dl Voda pitná
Na posypání válu
20 g Mouka bezlepková
4 polévková lžíce Olej olivový
Rajčatová směs na potření těsta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
4 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
Na obložení
100 g Olivy černé
4 ks Rajčata
100 g Šunka bezlepková
200 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 458kJ
9% Sacharidy 33 g
22% Tuky 16 g
14% Sodík 282 mg
30% Bílkoviny 17 g

Domácí bezlepková pizza postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme 250 g bezlepkové mouky. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme k němu špetku cukru a přilijeme vlažnou vodu (1 dl). Necháme vzejít kvásek. Do mouky přidáme sůl a olej. 0,5 lžičky moučkového cukru a další vodu budeme po vykynutí kvásku přilévat postupně. Přilijeme 0,5-1 dl. Poté těsto vypracujeme tak, aby bylo polořidké, ale vláčné a hladké. Poté ho zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teple asi 15 minut kynout.

2

Vykynuté těsto si přemístíme na pomoučený vál (asi 20 g) a znovu vypracujeme. Musí být vláčné, hladké a nesmí se lepit. Těsto si rozdělíme na 2 díly. Každý díl mírně rozválíme a v rukách ho lehce vytáhneme. Předtím si ale ještě vytřeme plechy olivovým olejem (každý plech po 2 lžicích). Těsto vytáhneme na požadovaný tvar a položíme na plech.

3

Kozervovaná rajčata v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim olivový olej, sušené oregano, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Bezlepkovou šunku a omytá čerstvá rajčata nakrájíme na plátky.

4

Vtažené těsto položíme na vymazané pečící plechy, potřeme je rajčatovou směsí, na kterou poklademe plátky šunky, na plátky pokrájený Hermelín, plátky rajčat a nakládané olivy. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180-200C° přibližně 20-25 minut dozlatova. Oba plechy s pizzou můžeme péct najednou, ale jen v tom případě, že máme horkovzdušnou troubu. Jinak pečeme každý plech s pizzou zvlášť.

5

Upečenou pizzu nakrájíme do tvaru trujúhelníků a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept