Recept

Dušená rýže se šunkou pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55323

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
160 g Rýže předvařená (parboiled)
4 dl Voda pitná
40 g Šunka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
19% Sacharidy 69 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 14 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dušená rýže se šunkou pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Rýži dobře promyjeme v sítu, dáme ji do hrnce s lžíci oleje a rýži zlehka osmažíme. Zalijeme ji horkou vodou, přidáme bezlepkové ochucovací koření, hřebíček a celou očištěnou cibuli.

2

Rýži přivedeme do varu, zakryjeme hrnec pokličkou a ve vyhřáté troubě na 180°C dusíme doměkka (asi 20 minut).

3

Mezitím si nakrájíme na kostičky bezlepkovou šunku, kterou zamícháme do horké rýže a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept