Recept

Bezlepkový bramborový salát s jablkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55324

Ingredience

400 g Brambory
40 g Celer bulvový
20 g Hrášek mražený
40 g Jablka
40 g Mrkev kořen
40 g Salám drůbeží bezlepkový
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
Na dochucení
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice bezlepková
100 g Majonéza bezlepková
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 504kJ
10% Sacharidy 36 g
122% Tuky 92 g
15% Sodík 308 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bezlepkový bramborový salát s jablkem postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory, mrkev a celer omyjeme. Brambory ve slupce uvaříme v rendlíku ve 4 dl vody. Vaříme je 20 minut, poté je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zeleninu uvaříme vcelku v druhém hrnci. Vaříme ji 15-20 minut. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky.

2

V rendlíku si přivedeme k varu 5 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek. Scezený a propláchnutý studenou vodou ho přidáme k bramborům. Uvaříme natvrdo vejce v 4 dl vody. Vaříme je 9-10 minut. Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme drůbeží bezlepkový salám a s jablkem ho přidáme do mísy.

3

Vše promícháme, ochutíme bezlepkovou hořčicí, majonézou, solí, pepřem, olejem a citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny. Bramborový salát s jablkem podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept