Jednoduchý recept

Mátový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55326

Ingredience

200 g Cukr vanilka
500 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
20 g Máta
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
16% Sacharidy 57 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 123 mg
27% Bílkoviny 15 g

Mátový pudink postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lístky máty a přivedeme k varu. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, odstavíme a necháme louhovat až do vychladnutí. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přilijeme mátové mléko. Formičky na pudink vymažeme máslem, nalijeme do nich mléčnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 45 minut.

2

Formičky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním vychladíme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept