Z rybího filé sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z rybího filé sekaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55328 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
800 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
70 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Z rybího filé sekaná postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé důkladně opereme, vysušíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme na mlýnku na maso. Dáme do misky, osolíme, přisypeme pepř, kari koření, mouku a drobně nasekanou petrželovou nať. Ze směsi tvarujeme šišky, dlouhé 7-8 cm a silné 4-5 cm. Naskládáme je na pekáček vymazaný olejem. Podlijeme vodou smíchanou s kečupem, přidáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku, na tenká kolečka nakrájený česnek a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme doměkka, přibližně 20-30 minut. Po dobu pečení šišky poléváme vlastní šťávou. |
2 | Upečené šišky nakrájíme, rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme šťávou z kečupu a s v hodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, vařené brambory. Šišky jsou vhodné také studené, jen s čerstvým chlebem.