Ryby filé s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryby filé s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55333 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kari koření |
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 88,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Kari koření, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryby filé s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Důkladně proprané rybí filé osušíme, posypeme 1/2 lžičky soli, dvěma špetkami pepře, kari kořením. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách a dáme stranou. |
2 | Do vypečeného oleje dáme lžící hladké mouky, zapražíme na jíšku. Vložíme rozmačkaná rajčata, přidáme prolisovaný česnek, ostrý kečup, dochutíme zbylou solí, pepřem. Pokapeme citrónovou šťávou, vložíme bobkový list. Za stálého míchání povaříme tak dlouho, až vznikne hustější omáčka. |
3 | Na jednotlivé talíře rozdělíme opečené filé. Každou porci polijeme rajčatovou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými fazolovými lusky nebo se smaženými hranolky jako hlavní teplé jídlo.