Jednoduchý recept

Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55334
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Cukr moučkový
50 g Cukr skořicový
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
120 g Perník
3 ks Vejce slepičí
160 g Veka chlebíčková krájená
200 ml Voda pitná
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
27% Sacharidy 99 g
23% Tuky 18 g
4% Sodík 74 mg
28% Bílkoviny 16 g

Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova.

2

Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept