Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55334 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr skořicový |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
120 g | Perník |
3 ks | Vejce slepičí |
160 g | Veka chlebíčková krájená |
200 ml | Voda pitná |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 80,7mg |
Vláknina | 875,0mg |
Vitamín A | 288,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Perník, Veka chlebíčková krájená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova. |
2 | Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.