Rýže basmati se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže basmati se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55337 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže Basmati |
1 ks | Salát ledový |
200 g | Sójové boby vařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 480,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Salát ledový, Sójové boby vařené, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže basmati se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rýži připravíme dle návodu výrobce na obalu. Mezitím, co se rýže vaří, nakrájíme cibuli na kolečka. Naklíčené boby opláchneme a necháme okapat. Salát pokrájíme na nudličky, mrkev na kolečka a zázvor nasekáme na drobné kousky. Papriku očistíme od jadérek a krájíme na nudličky. |
2 | Do wok pánve nalejime olej, necháme ho rozpálit. Poté do pánve nasypeme pokrájenou mrkev spolu se zázvorem a dvě minuty opékáme, aby směs změkla. Poté přidáme zbytek zeleniny a za stálého míchání opékáme další tři minuty. Zelenina musí zůstat šťavnatá, avšak měkká. Na závěr vše dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Necháme ještě minutu na mírném ohni a ihned podáváme spolu s rýží. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.