Jednoduchý recept

Rybí filé na červeném víně

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55338
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Celer bulvový
700 g Filé rybí
130 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
1% Sacharidy 5 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 217 mg
133% Bílkoviny 75 g

Rybí filé na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé.

2

Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept