Rybí filé na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na červeném víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55338 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
700 g | Filé rybí |
130 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 166,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 380,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé. |
2 | Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.