Treska s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55347 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
20 g | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
4 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 756,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou. |
2 | Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku. |
3 | Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.