Domácí bylinkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí bylinkový chléb
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55350 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 balení | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko - podmáslí |
500 g | Mouka chlebová |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 129,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Droždí sušené, Mouka chlebová, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí bylinkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasypeme do mísy, promícháme se solí a sušeným droždím. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Vejce rozšleháme s podmáslím, přidáme muškátový oříšek a pepř. Smícháme s moukou a na kousky pokrájeným máslem. Přisypeme nadrobno nasekané bylinky a důkladně propracujeme. Z těsta vytvarujeme bochánek, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň 30 minut. |
2 | Poté těsto znovu propracujeme, necháme kynout dalších 20 minut. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme chléb cca 40 - 50 minut. |
Poznámka
Můžeme použíj jakékoli jiné bylinky dle chuti. Čas přípravy je uveden bez doby kynutí (50 minut).