Jednoduchý recept

Makrela naložená v soli

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55352
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer bulvový
3 ml Citronová šťáva
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Kečup ostrý
100 g Kedlubna
800 g Makrela obecná
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
100 g Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
21% Sodík 426 mg
31% Bílkoviny 17 g

Makrela naložená v soli postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou.

2

Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme.

Poznámka

Takto připravené ryby podáváme jako studený předkrm s plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept