Makrela naložená v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela naložená v soli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55352 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
3 ml | Citronová šťáva |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
100 g | Kedlubna |
800 g | Makrela obecná |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 263,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Makrela obecná, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela naložená v soli postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou. |
2 | Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené ryby podáváme jako studený předkrm s plátkem citrónu.