Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55353 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 3,4mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 128,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou. |
2 | Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme. |
3 | Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.