Jednoduchý recept

Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55353
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí maso zadní
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 30 g
81% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou.

2

Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme.

3

Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept