Jednoduchý recept

Dušená kapusta s petrželovou natí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55359

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Kapusta hlávková
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
20 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
6% Sacharidy 23 g
31% Tuky 23 g
18% Sodík 351 mg
19% Bílkoviny 11 g

Dušená kapusta s petrželovou natí postup přípravy receptu:

1

Z kapusty odřízneme poškozené listy, rozkrojíme na půlku. Odstraníme košťál, kapustu ještě rozřízneme a čtvrtky a pokrájíme na hrubé proužky. Pod tekoucí vodou důkladně opereme a necháme okapat. Vložíme do vroucí vody, povaříme do poloměkka. Potom scedíme, opět necháme okapat.

2

Na malé kostky nakrájenou slaninu dáme do hrnce, osmažíme na křupavé škvarky, přidáme máslo, na tenké pásky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, zapražíme a vložíme okapanou kapustu. Zalijeme 5 dl horkou vodou a dusíme do měkka.

3

Před dokončením dušení do kapusty přidáme na tenké plátky krájený česnek, nasekanou petrželovou nať. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kapustu osolíme až před dokončením dušení. Předem osolená kapusta se připravuje mnohém delší dobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept