Rizoto s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s bílým vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55363 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej rostlinný |
250 g | Rýže loupaná |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Šunka od kosti |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 601,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Šunka od kosti, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na drobno, totéž uděláme se šunkou a žampiony. Suroviny smícháme a prolisujeme k nim česnek. |
2 | Do wok pánve vlijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve nasypeme rýži a po půl minutě ji zalijeme bílým vínem, vaříme, dokud se víno nevyvaří. Poté zalijeme rýži vývarem a vaříme za stálého míchání, dokud se opět nevyvaří. Tento proces opakujeme, až bude rýže měkká. |
3 | K uvařené rýži přidáme směs pokrájených surovin, smetanu, sůl a pepř, vaříme dalších pět minut za stálého míchání. Ihned podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.