Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55363
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 ml Olej rostlinný
250 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
300 g Šunka od kosti
200 ml Víno bílé
600 ml Vývar drůbeží
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
17% Sacharidy 61 g
26% Tuky 20 g
64% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Rizoto s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na drobno, totéž uděláme se šunkou a žampiony. Suroviny smícháme a prolisujeme k nim česnek.

2

Do wok pánve vlijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve nasypeme rýži a po půl minutě ji zalijeme bílým vínem, vaříme, dokud se víno nevyvaří. Poté zalijeme rýži vývarem a vaříme za stálého míchání, dokud se opět nevyvaří. Tento proces opakujeme, až bude rýže měkká.

3

K uvařené rýži přidáme směs pokrájených surovin, smetanu, sůl a pepř, vaříme dalších pět minut za stálého míchání. Ihned podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept