Grilovaná polenta s oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná polenta s oblohou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55364 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1000 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Ocet jablečný |
120 g | Okurky nakládané |
60 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Polenta |
200 g | Salát Lollo Biondo |
8 g | Sůl |
160 g | Šunka parmská |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 143,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Okurky nakládané, Polenta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát Lollo Biondo, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná polenta s oblohou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za stálého míchání metlou zašleháme do mléka polentu, provaříme a jakmile je dostatečně hustá, odstavíme. Polentu nalijeme na plech a vložíme do mírně vyhřáté trouby usušit. Poté ji krájíme na obdélníčky, na každý položíme plátek sýra, vložíme pod gril a krátce ogrilujeme. |
2 | Kyselé okurky pokrájíme na čtvrtky, listy salátu trochu natrháme, parmskou šunku rozkrájíme na tenké plátky. |
3 | Na talíře upravíme polentu se sýrem, obložíme okurkami, listy salátu, šunkou a zeleninu pokapeme olejem smíchaným s octem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.