Jednoduchý recept

Koláč s datlemi a medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55367

Ingredience

250 g Datle sušené
300 g Listové těsto
100 g Mandle plátky
250 g Med včelí
40 g Máslo čerstvé
50 ml Pomerančová šťáva
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 594kJ
24% Sacharidy 87 g
38% Tuky 28 g
0% Sodík 2 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč s datlemi a medem postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout.

2

V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept